Οι Τρεις Ιεράρχες ενοχλούν κυβέρνηση και κόμματα εξουσίας (Φαίδων Χριστοδουλάκης)


Για τον σχολικό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

«Ενοχλούν κυβέρνηση και κόμματα εξουσίας οι Τρεις Ιεράρχες 
της ταυτότητος της Ορθοδοξίας και όχι οι «έμφυλες ταυτότητες»

Περιμένουμε επίσημα να μας πουν οι εγκέφαλοι του Υπουργείου Παιδείας, αν φέτος θα είναι επίσημη αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Ενώ παλιότερα ήταν επίσημα αργία, επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου αποφασίστηκε να εορτάζεται εντός του σχολείου, ενώ επί Φίλη έγινε προαιρετικός ο χαρακτήρας της.

Φέτος λοιπόν; Αργία; Εορτασμός στο σχολείο ή προαιρετικά;
Επιπλέον ποιά είναι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Είναι πλέον πολιτική γραμμή της πολυπολιτισμικής μνημονιακής ροζ Αριστεράς, η καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος περί ελληνορθόδοξης παιδείας, κάτι που βέβαια ξεκίνησε επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε πολλά επίπεδα.

Προτείνουμε να είναι επίσημη αργία από τα μαθήματα, όμως να γίνεται επίσημος εορτασμός εντός του σχολείου, με διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων εκ μέρους των διδασκόντων και με τη συμμετοχή των μαθητών. Θα είναι μία ευκαιρία να πάρουν γεύση ελληνικής παιδείας και οι προσφάτως εισαχθέντες μουσουλμάνοι μαθητές.

Και μην ακούσουμε ότι παραβιάζεται η θρησκευτική συνείδηση κανενός. Για τον απλούστατο λόγο πώς η γιορτή είναι η πεμπτουσία του ελληνορθόδοξου ήθους και της τέλειας σύνθεσης παιδείας και πίστης που μόνο ευεργετική επίδραση μπορεί να έχει στις παιδικές ψυχές που έζησαν το καμίνι τού ισλαμικού ολοκληρωτισμού και της αμάθειας.

Θα ήταν μία χρυσή ευκαιρία να τους διδάξουμε πώς μπορεί κανείς να αγαπάει τα γράμματα και τις επιστήμες και παράλληλα να λατρεύει το Θεό. Θα ήταν μία πράξη αληθινής φιλανθρωπίας.

30 Ιανουαρίου 2017
Φαίδων Χριστοδουλάκης, ΜΑ Θεολογίας
Γραμματέας Ορθοδοξίας, και Διευθυντής
του Πολιτικού Γραφείου Νέα Δεξιά.
fedonpanos1976@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου