Yπέρ αναπαύσεως της δούλης του Θεού Αικατερίνης †


Θερμή παράκληση στους πατέρες,
επισκόπους και πρεσβυτέρους 
για μιά μνημόνευση:

Υπέρ αναπαύσεως της δούλης 
του Θεού Αικατερίνης

Στη Κρήτη λένε πως ο άνθρωπος ορφανεύει από μάνα. Και προφανώς έχουν δίκιο. Ένας δεκαετής αγώνας κάπου εδώ λαμβάνει τέλος. Μπορεί να καταλάβει κανείς πως είναι να κόβεται στη μέση η καρδιά ενός γιού για τη μάνα του. Γιατί τελικά πατρίδα μας είναι η μάνα μας κι οι παιδικές μας αναμνήσεις που είναι κι αυτές δικά της δώρα.

Προσωπικά, ως βετεράνος στην απώλεια, θα μάθω να ζώ στο εξής και με αυτό κρατώντας επιπλέον, αντρίκια και παιδικά συνάμα, την εικόνα μιάς ατσάλινης μορφής που με έμαθε με τα λίγα γράμματα της να μην κάνω ποτέ ούτε ένα βήμα πίσω.

Αύριο (3 Ιουνίου 2017) κηδεύω † τη μισή μου ζωή. Έναν ολόκληρο αγώνα. Την μητέρα μου. Εγώ και η οικογένεια μου θα θεωρήσουμε πολύ τιμητικό να δούμε σ' αυτή την οριακή για μας στιγμή, όποιον φίλο κι εχθρό, εγγύς και μακράν, θέλει να μας συλλυπηθεί στην Εξόδιο Ακολουθία στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου κι ώρα 10.30 †.

«Έτοιμη η καρδία μου...»

Υ.Γ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους καλούς φίλους και συγγενείς για τα μηνύματα, τα τηλέφωνα και τις επισκέψεις. Ιδίως τους χθεσινοβραδυνούς μου επισκέπτες που στα αλήθεια με στήριξαν.

2 Ιουνίου 2017 | Fedon-Panos Christodoulakis

Πέρασαν σαράντα μέρες 


Πέρασαν σαράντα μέρες χωρίς τη μητέρα.

Ήταν απ' τις μέρες εκείνες που θα θυμάται κανείς μια ζωή ολόκληρη.

Σαφώς οι δύσκολες μέρες συνεχίζονται και για κάποιους το καλοκαίρι θα είναι περίοδος πολέμου. Η ειρήνη θα έρθει αλλά θα αργήσει.

Την Κυριακή 9 του μηνός Ιουλίου 2017 και ώρα 8.45 θα τελεστεί το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της δούλης του Θεού Αικατερίνης.

Θα είναι για μένα και για την οικογένεια μου μεγάλη τιμή και συνάμα παρηγορία, η συμπροσευχή με συγγενείς, φίλους και εχθρούς την ιερή αυτή στιγμή.
Κατόπιν της τελετής η οικία Χριστοδουλάκη θα παραμείνει ανοικτή δι' άπαντας μέχρι αργά το βράδυ συγγενείς, φίλους κι εχθρούς χωρίς εξαίρεση.

Ευχαριστώ από καρδιάς εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Θερμή παράκληση στους Πατέρες Επισκόπους, ιερομονάχους και πρεσβυτέρους να προσθέσουν στα υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ονόματα στη Θεία Λειτουργία, κι ένα ακόμη: Αικατερίνη.

6 Ιουλίου 2017


Πέρυσι τέτοια εποχή με ρώταγες και με ξαναρώταγες πότε είναι η γιορτή σου κι αν σε θυμήθηκα. Σε θυμήθηκα. Όλοι μας. Ήρθα να σου πώ πως έξι μήνες τώρα χωρίς εσένα γερνάω πιο γρήγορα. Και πως ήταν πιο σκληρό απ' ότι φανταζόμουν. Ήρθα να στο πώ από κοντά.

Πως το παιδάκι που κράταγες απ' το χέρι ασταμάτητα, έγινε γκριζομάλλης άντρας.

Πως ο καιρός περνάει γι' αυτόν πιο γρήγορα χωρίς εσένα.

Ο Θεός να αναπαύει εν σκηναίς δικαίων την δούλη του Θεού Αικατερίνη.

Έτη πολλά στις εορτάζουσες, υγεία κι ευτυχία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου